keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Leukaa ja lenkkiä

Oonpas mä yllättävä: länkyttelen taas juoksemisesta ja leuanvedosta. Mutta eihän mun elämässä tapahdu nyt mitään muuta. Koettakaa siis ymmärtää.

Polvi on jälleen juoksukunnossa (tavallaan), mikä on mukavaa. Koska paranin näin nopsaan, en usko rikkoneeni koivestani mitään lisää, vaan polviparka vain säikähti yhtäkkistä juoksutreenien määrän kasvua. Ajattelin siis olla sille lempeä ja korvata nyt pari viikkoa lyhyen tai pitkän treenin fillaroinnilla ja juosta muualla kuin asvaltilla.

Koska kilsan lenkkini on asvalttia (tai on siinä hiekkakaistale vieressä, mutta se on epätasainen ja siten huono juosta), etsin vaihtoehtoisia harjotteita kilsan vedoilleni. Löysin tällaisen kivan sivun, jossa on hyvin kattava kolmen juoksutreenin setti. Kandee vilkaista ja ottaa onkeen. Mäkivedoissa kannattaa pitää maltti mielessä sen mäen valinnassa. Sen pitää olla tarpeeksi loiva, että tekniikan saa pidettyä hyvänä. Mulla ainakin on paha tapa mennä mäessä "kaksin kerroin" eli päästää lantio valahtamaan taakse.

Koska en jaksanut enkä ehtinyt tänään etsiä vaihtoehtoista kilometriä, menin juoksemaan Lepuskin urheilupuiston pururadalle mäkiä. En tosin noudattanut mitään noista ohjelmista, vaan sovelsin, kuten tapanani on. Juoksin samaa mäkeä, mistä olen ennenkin tarinoinut: sitä joka on sopivan loiva mäki, ettei ikinä ilkeä kävellä. Se kuuluu tällaiseen 1,44 km (tai lyhyempänä 1,22 km) lenksukkaan, mikä tuohon allaolevaan superhienoon karttakuvaan on piirretty.


Punainen osio on ylämäkeä, pohjoisen siniset suunnilleen tasaista (pieniä kumpareita on), ja vihreä on sitten alamäkeä. Eipä muuten ole hajuakaan korkeuseroista. Ja juoksin siis vastapäivään. Myötäpäivään vihreä olisi sitten ylämäki. Eli etelä on alhaalla. Ja se mun kilsan kieppi on tuo tuossa vasemmassa alakulmassa pellolla. Koska kuitenkin se kiinnostaa kaikkia. Ja yleisurhea olin taannoin tuossa alalaidan stadionilla.

Mutta tuota piirrettyä lenksukkaa minä sitten juoksentelin. Nykyään tuossa punaisen ja sinisen vaihdon kohdalla on myös kävelytie, jota minä saavuin paikalle talojen luota. Juoksen tuon kuntoradan luo kotoa kilsan. Jatkoin alkuverkkaa vetämällä tummansinisen ja vihreän osion, ja sitten alhaalla vetäisin ekan vedon.

Aikaa siihen kului 2: 20 min. Palauttelin sitten juoksemalla saman lenksukan uudelleen (6:55 min), ja totesin isomman lenksukan olevan palautteluun liian pitkä. Seuraavilla kiekoilla juoksinkin sitten vaaleansinistä oikopolkua. Punainen viiva on muuten luonnossa noin 460m.

Vetoja tuli yhteensä 4. Loput ajat olivat 2:22, 2:15 ja 2:16 ja lyhyemmät palauttelut olivat 5:28 ja 5:35. Tästä voisi todeta, että palautukset olivat liian pitkiä ja vedot vähän lyhyehköjä. Eli kaikki on IHAN PILALLA. En ehtinyt lenkillekään edes valoisaan aikaan. Nih.

Supersankari tuli lenkkipolulle

Alkuverkka oli 13 min ja kotimatka 6 min ja rapiat, joten koko lenksukan kestoksi tuli 46 min ja jotain. Tulipahan edes juostua. Kai se jotain hyödyttää kuitenkin.

Leuanveto-ohjelman kanssa menee ihan yhtä surkeasti: olen taas eli (kai) neljännen kerran viikon kolme alussa. Mutta nyt se 9 leukaa, mitkä pitäisi pystyä tekemään viikon kolme jälkeen, ovat jo aika lähellä: maanantaina meni melkein 8 leukaa. Silmät taisivat vikassa toistossa olla tangon tasalla, mutta leukaa en ylös asti millään saanut. Mutta toisin kuin viime viikolla (joka siis oli myös viikko 3), sain tänään viikon ekan setin tehtyä kokonaan. Viime viikolla vikasta sarjasta jäi yksi toisto vajaaksi. Tänään vetelin siis setin 6-5-4-5-6.

Kyllä tää tästä. Oikeasti olen ihan fiilareissa kaikesta. Valitan vain muodon vuoksi. Vähän tuo koipien yhteensopivuus kestävyysurheilun kanssa mietityttää, mutta sitä kadutaan sitten parinkymmenen vuoden kuluttua.

2 kommenttia:

  1. Ei tosta 8 leuasta kannata kauhean surullinen olla. Aika kova suoritus! Jos pääset tonne 20:iin niin tarjoan kaljan, tai protskupirtelön.

    VastaaPoista
  2. En missään nimessä olekaan. Mutta joskus aikaisemmin on mennyt 10, joten kyllä sitä ainakin kaksinumeroisiin lukuihin on päästävä!

    En ole varma, olenko kirjottanut asiasta, mutta musta toi koko ohjelma on vähän höpönpöppöä. Ei kolmen tai kymmenen leuan alkutilanteesta voi samalla vauhdilla päästä 20 leukaan. Ja mun pitäisi varmaan tiputtaa painoa, että saisin vedettyä 20 leukaa.

    Toi leuanveto-osuus oli siis ironiaa.

    VastaaPoista