sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kokeilinpa kaikenmoista

Tervehdys taas! Tässä loppuviikosta on kokeiltu juttuja. Ensin torstaina käytin PT-treenini, jonka sain, kun vastasin Fressin kyselyyn. Olin sanonut pihelimessa PT-Jaakolle, että mulla on ollut ennen raineri, joka teki mulle monta saliohjelmaa. Että sellaisen räjähtävän voiman ohjelman voisin vielä haluta. Tai sitten kova crossfit-tyyppinen treenituokio.

Jaakko-parka. Hän oli kovin nuori ja ei varmaan muuten alalle kouluttautunut muuta kuin käynyt sellaisen puolen vuoden PT-kurssin. Yleensä hänen asiakkaansa ovat urheilua aloittelevia sohvaperunoita, jotka eivät osaa kyykätä oikein. Ja sitten tapaamiseen pelmahtaa himojumppaava duracell-pupu, joka läväyttää kolme hänelle kustomoitua saliohjelmaa nenun eteen ja sanoo, että keksisitkö muuta. No, eipä Jaakko heti keksinyt. Eikä suostunut tällä tuntemisella vetämään oksennustason kovaa treeniä. Heiluttelimme sitten kahvakuulaa ja tutustuimme Power Plateihin. Niiden idea on, että vehje tärisee, ja sitten sen päällä tehdään lihasliikkeitä. Minä kokeilin kyykkyä kahdella ja yhdellä jalalla, punnertelin ja tein dippejä. Olihan se erilaista ja ehkä vähän kovempaa kuin kuntopiireily omalla painolla, mutta - noh, en ihmettele, miksi vekottimet eivät ole salilla kovin kovassa käytössä.

Power Plate, kuva valmistajan sivuilta

Perjantaina kävin toista kertaa osteopaatilla, ja siinä naksuttelun lomassa juttelimme noista Power Plateista. Huomattavasti Jaakkoa uskottavampi oteopaatti sanoi, että Power Platesta on hyötyä jonkin aikaa, mutta sitten keho tottuu tärinään, eikä enää luule kaatuvansa. Ja silloin se pienten lihasten aktivointi heikkenee. Eli Power Plate voi olla hyvä silloin tällöin käytettynä.

Osteopaatti haukkui muuten myös Body Pumpin. Siitä ei ole kuulemma mitään hyötyä: sarjat ovat liian pitkiä ja painot liian pieniä lihasvoiman kasvattamiseen, ja kestävyysvoiman kehittämiseen tempo on liian hidas. Ainoa, mitä pumpista saa, on lihasjumi. Ja vastoin yleistä luuloa jumi ei tarkoita hyvää treeniä. Tämä jumiasia oli muuten mullekin uutta. Sen vrran osteopaattini antoi pumpille krediittejä, että siinä voi joku n00b oppia tekemään liikkeitä vapailla painoilla. Toisaalta kukaan ei saa pumpissa henkilökohtaista ohjausta, ja voi siksi kyykätä ja tehdä mavea ihan rauhassa päin pyllyä.

CrossCorea, kuva niiden omalta sivulta

Toinen viikon uusi juttu oli eilinen CrossCore-tunti. Siinä roikutaan narujen varassa katosta ja tehdään liikkeitä omalla painolla. Ei mitään tajunnanräjäyttävää, mutta ihan jees. Kyykyt eivät tuntuneet mitenkään paljoa, mutta punnerrukset olivat vinkeitä, kun kahvat eivät olleet mikään maailman stabiilein alusta. Yläkroppaan CrossCore toimi huomattavasti paremmin kuin jalkoihin, koska niissä oli helpompaa säätää vastusta vartalon kulmalla. Kyllä mä varmaan joskus kevyellä viikolla uudelleen menen. Muuten menen mieluummin salille.

Mutta kohta alkaa olla aamiainen sen verran laskeutunut, että taidanpa lähteä ulkoiluttamaan punaista paholaista tuonne ihanaan auringonpaisteeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti