maanantai 9. huhtikuuta 2012

Möngintää ja intoxia Eestinmaalla

Ystävättäreni Inga pääsi pääsiäisenä keski-iän kynnykselle eli täytti 30 vuotta. Tätä juhlistettiin Helsingin eteläisemmässä osassa (a.k.a. Tallinna) harrastamalla urheilullisemmin mönkijäsafaria sekä puissa kiipeilyä ja vähemmän sporttisesti kostean paikan leiriä.

En ollut mönkinyt koskaan aikaisemmin, ja minulla kestikin jonkin aikaa oppia käsittelemään mopediani. Ensitöikseni esim. ajoin Ingan perään. Mutta kun pääsin vähän tekemään lenkkejä ja kaasuttelemaan isolla hiekka-aukealla, aloin luottaa menopeliini ja vauhtihullu adrenaliininarkkaripuoleni otti vallan.



Puissa kiipeily oli ohjelmassa seuraavana päivänä. Tallinnassa on mesta paikka nimeltä Nõmme Seikluspark, missä on rakennettu viisi erilaista kiipeilyrataa puihin. Puusta toiseen siirrytään erilaisten köysien, siltojen ja keinusysteemien avulla. Radat alkavat nössömmästä ja loppuvat turbovaikeaan. Vikassa radassa joutuivat ainakin minulla jo haukkarit koville - ja olisinkin ilman turvaköysiä tipahtanut maahan. Mutta oli ihan sikalystiä sekin.

Tässä ollaan vielä matalalla...

Mutta lopussa oltiin jo korkealla - ja reitti oli hankala
Vaikka harrasteet olivatkin sellaista mukavaa kevyttä urheilua, niin tankkauspuoli varmisti sen, että eilen illalla kotiutuessa ei ollut kauhean sporttinen olo. Nyt pitää sitten taas ryhdistyä. Olinkin tänään ihanassa auringonpaisteessa hölkkäilemässä ehkä joka toisen espoolaisen kanssa. Siis oikeasti pellon halki kulkevalla hiekkatiellä oli ruuhkaa! Ja kohtapuoliin pitäisi lähteä vielä säbätreeneihin. Tosin veskailu on sporttisuudessaan verrattavissa möngintään. Mutta onneksi viikko on vasta alussa, ja voin panostaa jumppaan ja vihannesten syömiseen. Ja tällä viikolla voisi taas ehtiä bodatakin. Viime viikolla kävin Suomessa vain kerran pumpissa, uimassa ja lenkillä. Tällä viikolla voisi vetää vähän kovemmin ja käydä jopa kolmesti salilla. Ja viikonloppuna ei ole mitään muuta menoa - voin siis urheilla vaikka kahdesti päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti