sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Suksin kuuseen

Avasin tänään hiihtokauteni Oittaalla, ja suhasin 1,2 km lenkkiä 6 kierrosta ja siirtymät parkkikselta ja parkkikselle siihen päälle. 8,17 km tuli kokonaissaldoksi ainakin Sports Trackerin mukaan. Enemmänkin olisin jaksanut, mutta oikeaa kantapäätä alkoi hiertää. Kun ostin pertsasukseni pari vuotta sitten, oli Sellon urheilukaupoissa aika niukat valikoimat, enkä tiennyt silloin vielä hyvän palvelun liikkeistä kuten Kalle Sport (mistä ostin vaparin sukseni). Siksi mononi ovat vähän isot. Meinaan kokeilla niitä vielä pohjallisilla, mutta harkitsen kyllä uusien ostamista ennen Finlandia-hiitoa.

Tekniikka oli kaikkea muuta kuin sulavaa, mutta kai se on ihan hyväksyttävää kauden ekalle hiihdolle. Mutta voitelu oli hyvä. Vaikka Sellon Sportia ei myynytkään minulle monoja, sen itärajalta kotoisin oleva myyjä opetti minut voitelemaan sukset. Pito siis piti ja suksi luisti. Alamäissä pääsin taas toteamaan, että paino on voimaa ja ylipaino ylivoimaa. :)

Tässä vielä pari hyvää tekniikkavideota, joita olen itsekin tykännyt luurata. Jos joku lukija vaikka sattuisi hiihtelemään.


Itse syyllistyn vielä kaksoisliukuun, vaikka viime talven pertsakurssilla liu'uttiinkin yhdellä jalalla. Mutta onneksi Pirjo neuvoo hyvän harjoituksen, jota voi tehdä lenkin lomassa (ainakin, jos ladulla ei ole niin paljoa väkeä kuin tänään).


Ja samaa sukua on tämä vika: olen liian pystyssä. Jos satunkin kallistamaan kropaa eteen, taitan vartaloani lantion kohdalta enkä pysy nätisti suorana kuten Pirjo.

Minusta on muuten aina ollut ihanaa katsoa kauniita urheilullisia vartaloita tekemässä sitä, missä ne ovat hyviä. Pirjo Muranen on siitä hyvä esimerkki. Tämän hetkinen suosikkini on eräs Flobin Lady I -joukkueen hyökkääjä. Ja en ole ainoa: Tuuskia ovat kuulemma tuomaritkin kehuneet.

Mutta takaisin asiaan. Nuo videot ovat tosi kivoja ja niitä on PALJON. Ja niitä löytyy monesta muustakin lajista kuin hiihdosta. Juoksusta, pyöräilystä ja uinnista esimerkiksi. Kannattaa surffailla Juutuubissa Elixirin kanavalla tai Elixirin omilla sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti