lauantai 14. tammikuuta 2012

Paastopäiväkirja, päivä 6

Vimppa päivä! Jee! Paasto on mennyt varsin ihkusti ja ilman paasto-oireita. Kerran tuli maha vähän kipeäksi suolihuuhtelusta, mutta sekin meni ohi, kun sai kaikki nesteet ulos.

Tänään aamu alkoi rauhallisesti eilistä ja tämän päivän Hesaria lukiessa (varasunnuntai - mulla on tapana sunnuntaisin lukea Hesari rauhassa ja syödä kaksi aamupalaa).Aamiaissmoothie oli itse keksitty ja Karibia-teemainen:
  • loput anannaksesta
  • 1 rkl kookosöljyä
  • banaani
  • vettä
Lisäksi join cynara-uutetta ja lehtivihreää veden kanssa ja otin spirulinaa, D-vitamiinia, maitohappobakteereita ja glukosamiinia tabletteina. Sitten kävin asioilla. Ja ostin itselleni kukkia.

Joku tosi kiva tyyppi osti mulle kukkakimpun.
Ulkona oli aika vilpakkaa, joten kotiin palattua teki mieli jotain lämmintä. Siksi litkin pakuriteetä, kun pääsin himaan. Olen niin tottunut sen makuun, että se maistuu nykyään ilman hunajaakin.

Lounassmoothie oli myös oma sovellus:
banaani
4 kiiviä
omena
½ ruukullista lehtisalaattia
1½tl macaa

Maca maistui vähän liikaa, muuten sotku oli hyvä. Piti sekoittaa joukkoon myös juuri iHerbistä saapunutta C-vitamiinijauhetta, mutta unohtui. Smoothieta tuli aika paljon, joten join sen kahdessa osassa. Ekan osan jälkkäriksi litkin dandy blendiä eli voikukista tehtyä kahvin korviketta kauramaidolla. Lämmitti mukavasti ja oli nom nom.

Illaksi tein tuorepuuron, koska halusin kokeilla sellaista. Yleensä tuorepuuroja nautitaan aamiaiseksi, koska niiden pitää vetäytyä jääkaapissa - ja yö on sille puuhalle oivaa aikaa. Minä surruttelin oman puuroni aamupäivällä ja nautin sen illalla. Puuroon tuli:

  • ½dl kaurahiutaleita
  • 1½rkl chia-siemeniä
  • pecan-pähkinöitä (ohjeessa luki 1 rkl saksanpähkinöitä, mutta minulta ne olivat loppu)
  • 3/4tl kanelia
  • loraus kauramaitoa (ohjeessa luki 2 dl mantelimaitoa, jota minulla ei ollut - ja en jaksanut mitata)
  • 1 rkl rusinoita
  • banaani (ohje sanoi, että ½, mutta laitoin kokonaisen)
  • lisäksi ojeessa luki 1 rkl pähkinätahnaa, mutta koska minulla ei ollut sitäkään, tuplasin pähkinät (tai oikeasti en mitannut niitä, vaan viskasin vaan hyppysellisen blenderiin)
Oikean puuron nimi oli Rusinna-Kaurakeksin makuinen chiapuuro. En tiedä, maistuiko tämä minun versioni yhtään samalta, mutta tosi hyvältä se ainakin maistui. Kauramaitoa olisi voinut lorottaa vähän enemmän puuroon. Se oli aika jankkia. Niin kiva kokemus puuro kuitenkin oli, että sitä voisi tehdä joskus muulloinkin, vaikkapa aamupalaksi. Smoothieisiinkin kyllästyy (nautin siis yleensä sellaisen aamiaiseksi).

Kauran mukaanlukeminen paastoon on hitusen kyseenalaista, mutta koska kyseessä oli vika päivä, en jaksanut jännittää. Olipa minun ruokamääränikin paastolle aika iso. Eiköhän tavoite eli kehon puhdistuminen ole kuitenkin saavutettu. Nestettä on ainakin lähtenyt jo melkein neljä kiloa. Smoothiepaastossa suoli ei saa levätä, mikä on yksi nestepaaston juttu, mutta minulle paastossa onkin aina ollut tärkeintä se puhdistumispuoli. Minun alkaa yleensä tehdä mieli paastota, kun minulla on turvonnut ja "täysi" olo. Ei siis täysi niin kuin kylläinen vaan, että suolisto on täynnä vähän sieltä pidemmältä. :) Ja varoitus, kakkajutut jatkuvat...

Minä pidän paastossa aika paljon suolihuuhteluista. Tällä kertaa tosiaan vatsaan vähän sattuikin (veikkaan syyksi smoothieden kuitua - suolessa kun oli tavaraakin), mutta yleensä suolihuuhtelu on ihan miellyttävä kokemus. Ei se nyt niin kivaa ole, että sitä huvikseni harrastaisin, mutta kokemus on ehdottomasti enemmän positiivinen kuin negatiivinen. Kaikki varmaan tietävät käsitteen "hyvä paska"? No, suolihuuhtelu on vähän niin kuin itseaiheutettu sellainen. Ja sitä ennen on ihan veikeä tunne, kun vesi valuu sisään. Siinä ikään kuin tuntee, missä se suoli puikkelehtii pitkin vatsaonteloa. Jos vessassani olisi lattialämmitys, niin homma olisi tosi rattoisaa. Nyt makoilen aina sikiöasennossa vessamaton päällä. Onneksi mahdun siihen melkein kokonaan.

Mutta se siitä paastosta. Huomenna aamulla ruisleipää. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti