tiistai 29. marraskuuta 2011

Pitkästä aikaa

Minttu kuntoon -projektissa oli parin viikon pakkotauko, kun minuun iski keuhkoputkentulehdus. PT tosin oli sitä mieltä, että vain puhdistuin. Varsinkin, kun minulle ei lääkärissä tehty nieluviljelyä tai kuvattu keuhkoja - joten selvyyttä siitä, mikä bakteeri minuun iski ei ole. Joku bakteeri se kuitenkin oli, koska tulehdusarvot olivat koholla ja antibiootit auttoivat. Meidän pitää väitellä tästä tauti vai puhdistumista -asiasta vielä, kun tapaamme ensi viikolla. :)

Viime viikon teema oli tämä
 Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin: olen saanut pH:ni nousemaan 6.2:sta 6.6:een, ja kilojakin on vihdoin karissut useampi. Painan nyt saman verran kuin lähtiessäni Kosovoon. Vaikka lihoin Kosovossa ihan järkysti, niin myös bodasin siellä ihan elukkana: osa kertyneestä painosta siis lienee myös lihasta. Joten nyt toivon, että olen timmimpi kuin 3,5 vuotta sitten.

Nyt tosiaan tuli pikkasen takapakkia, kun olen ollut taudin takia pari viikkoa jumppaamatta. Osa pudonneesta painosta on siis väkisinkin lihasta. Mutta PT lohdutteli, että lihakset saa nopeasti takaisin. Hoppas.

Kohta lähtee taas!
Yksi taikajippo, joka sai painoni lähtemään laskuun jo ennen tautia, oli uusi aamupala. Aiemminhan olen vetänyt aamupalaksi vihersmoothieita. Hitusen vajaa kuukausi sitten vaihdoiumme aamiaisen protskupirtelöksi. Uuteen aamiaiseeni tulee:

  • 2 kananmunaa
  • Yksi annoskauhallinen vanilijan makuista protskujauhetta
  • 2 tl raakakaakaojauhetta
  • kaakaonibsejä
  • 1 tl macaa
Kaikki blenderiin ja sekaisin. Sotku maistuu suklaakakkutaikinalta eli hyvältä. Joskus todella nälkäisenä sotken sekaan vielä banaanin. Ja välillä heitän sekaan teelusikallisen lucumaa.

Salainen ase
PT ehdotti myös, että puhdistumisen ja alkalisoinnin sijaan tekisimme väliin pienen protskuboostin. Eli keskittyisin kiskomaan vihreän sijaan (tai lisäksi) hyvää protskua (kuten vaikka munaa ja kalaa). Sillä pitäisi saada lisää lihasta ja sitä minun kaipaamaani lihaserottuvuutta. Homma aloitetaan ensi viikolla, kunhan saan alkaa taas jumpata maitohapoilla. Nyt tämän viikon vielä hieman himmailen ja keskityn treenaamaan aerobista ja venyttelemään - ja lopettamaan yskimisen.

Munista muuten: Selloon on avattu Viaporin torille uusi luomukauppa nimeltä Toivo. Sieltä saa maailman parhaita kananmunia. Eivät ne mitään ilmaisia ole (0,5€/kpl), mutta jessus kun ovat hyviä! En ole eläessäni nähnyt niin kauniita keltuaisia! Kannattaa kokeilla.

Kuvat: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti