keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Mediadietti

Meillä oli eilen PT:n kanssa motivaationkohotus- ja kriisipalaveri, jossa pohdimme, miksei mun pH nouse ja fläsä lähde, ja mitä voisimme muuttaa.  Jutteluissa yhdeksi epäillyksi nousi stressi. En myönnä olevani mitenkään stressaantunut, mutta elämäni on kyllä kovin hektistä. Vapaa-ajan kiire kun on kivaa kiirettä, niin se ei stressaa samalla lailla kuin duuni. PT käski kokeilla, että pystynkö vielä rentoutumaan. Pitäisi siis vaan olla ja kuulostella, rentoutuuko kroppa vai onko lihaksissa koko ajan pieni jännitys. Ja jos ei pysty, niin pitää hidastaa tahtia.

Sain myös noottia tavastani iltaisin katsoa telkkaria ja surffata netissä samaan aikaan. Siinä saa kuulemma ihan liikaa kuvainformaatiota, mikä nostaa stressitasoja. Ja jouduinkin nyt vaihteeksi mediadietille: päällä saa olla vain yksi toosa kerrallaan, telkkari, radio tai tietokone. Ja PT suositteli lukemista telkkarin kattelun sijaan.



Koska olen tällainen kaikki tai ei mitään -ihminen, päätinkin heti aloittaa telkkarilakon. Katson töllöä seuraavan kerran vasta lauantaina. Ja radiotakin kuuntelen vain autossa. Oli kyllä jännää olla eilen kotona, missä oli ihan hiljaista. Kuului naapurin vajakin ulinakin hyvin seinän läpi...



Jatkossa voisi pitää ainakin 1-2 telkkaritonta päivää viikossa, ja tosiaan koettaa, että radio ei ole aina päällä. Että olisi ihan hiljaista (ei se naapurikaan aina ulise). Katsotaan, josko se vaikuttaa johonkin jotenkin havaittavasti. Raportoin, jos niin käy.

Kuvat: Weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti