maanantai 15. elokuuta 2011

Ruokaremontin ensiaskeleet

Ruokaremonttini alkaa sekin hienosti hifistellen, mutta kuitenkin maltillisesti. Sain suolaveden juomisen lisäksi pari muutakin tehtävää: yhden aamuun ja toisen iltaan.

Ensimmäinen niistä on smoothie, joka on  ravinteiden imeytymisen huippu. Smoothie-reseptejähän on monenmoisia. Itse olen aiemmin tehnyt niitä jogurtista ja marjoista. Lisäksi olen kokeillut Trendissä tulleita vihersmoothieiden ohjeita.

Uudessa aamupalaohjeessani blenderiin laitetaan:
- 100-200g marjoja (mustikka, mustaviinimarja, marjasekoitus tms.)
- 1 tl hunajaa
- puoli ruukullista tammenlehtisalaattia (tummassa salaatissa on enemmän vitskuja kuin vaaleassa)
- 5 dl vettä (tämä voi olla ihan hanavettä pullotetun lähdeveden sijaan - toki suodattimella tulisi parempaa)

Puolet vedetään aamupalan yhteydessä ja toinen puolikas myöhemmin välipalana. Tähän mennessä olen nautiskellut puolalaisia pakastemustikoita. Kunhan ne loppuvat. pääsen iskemään Padasjoen Tšernobyl-laskeumamustikoiden kimppuun. :)


Toinen nakkini on jättää iltapalalta leipä pois, ellen tule suoraan treenaamasta. Yleensä kyllä tulen, mutta koetan silti olla leipäilemättä. Hyvä iltapala on luomupartis-jogurttia, marjoja ja pähkinöitä tai manteleita. Toinen makuvaihtoehto marjoille on heittää protskujauhetta jugun sekaan. Itselläni on vanhastaan kaapissa säkillinen Fastin minttusuklaan (kappas, haha) makuista Hera80-prodejauhetta, jota nyt sitten alan pitkästä aikaa kuluttaa pois.

Sinänsä ihan helppoa noudattaa, koska molemmat, sekä partis että smoothiet ovat vanhoja tuttuja. Ja onhan se ihan hyvä, ettei koko elämää heti myllätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti